BN N 27% Stikstof 1ltr

Minerale stikstof meststof

BN N 27% Stikstof 1ltr
19.95 *Prices include VAT *Prices include VAT
Article codeV223b
11,5
0 star(s) in 0 review(s) Write a review
Dit product bevat 27 % Stikstof (N), waarvan 13 % NO3, 7 % NH4, 7 % NH2 en daarnaast nog 8 % Magnesium (MgO) en de spoorelementen IJzer, Mangaan en Koper. Het belang van stikstof voor elk gewas zal een ieder bekend zijn. Stikstof is kwantitatief de belangrijkste meststof het is o.a. de bouwsteen van eiwitten (aminozuren) en chlorofyl. Een tekort aan stikstof uit zich dan ook in het lichtgroen worden van de grootste bladeren en een vervroegde bloei-inzet. Een overdosering aan stikstof uit zich in donkergroene bladeren en een geremde groei. Verder komt het voor in de chromosomen (kerndeeltjes), het DNA en vitaminen. Ook speelt het een rol in de osmoseregulatie van de plant. De vorm waarin stikstof gegeven wordt, is echter van een nog groter belang.

BIO NOVA levert uit de bekende lijn van vloeibare minerale meststoffen ook een zeer krachtige vloeibare stikstofmeststof verrijkt met magnesium. BN N 27 % is mengbaar met alle andere meststoffen . BN N 27 % is voor een optimale werking direct opneembaar en zuinig in gebruik. BN N 27 % is pH regulerend in het groeimedium Een dosering van 1:1000 verhoogt het totale N cijfer met 16,5 mmol en 0,3 mmol Mg.

BN N 27% dosering:
Bij ernstige stikstoftekorten tot maximaal 200 ml per 100 liter voedingsoplossing. Als extra in de groeiperiode 25-100 ml/100 liter. Bij gebruik van Bio Nova’s hoofdmeststoffen is extra gebruik van stikstof niet nodig.

Reviews

There are no reviews available in your current language
Write a review