Bulb\Lamp General Electric Lucalox HO High Output 600 watt

Bloeilamp

Bulb\Lamp General Electric Lucalox HO High Output 600 watt
27.50 *Prices include VAT
Article codeL226
30
0 star(s) in 0 review(s) Write a review
General Electric Lucalox 600 watt

- General Electric Lucalox is een 600 watt bloeilamp
- lichtsterkte van de lamp is 90.000 lumen
- lamp past in een E40 fitting
- apart voorschakelapparaat nodig voor deze lamp
- afmetingen van de lamp zijn: 47 x 283 mm
- de lamp wordt in schuim verpakt

De General Electric Lucalox bloeilamp
De General Electric Lucalox hoge druk natriumlampen bestaan uit een heldere buisvormige buitenballon die vervaardigd is van gehard glas. Hierin zit een ontladingsbuis van aluminiumoxyde. De General Electric Lucalox kan gebruikt worden in combinatie met alle 600 Watt voorschakelapparaten die wij verkopen om planten mee te laten bloeien en voorgroeien

De General Electric Lucalox lampen
De General Electric Lucalox lampen bieden een zeer hoog energie rendement, een lange levensduur, een uitstekend kleur rendement & kleur capaciteit en betrouwbaarheid, kwaliteiten waarmee de General Electric Lucalox serie in elk armatuur perfect gebruikt kunnen worden. De Lucalox serie is volledig lood vrij vervaardigd, dit geldt voor zowel het binnenwerk van de lamp als ook het glas ervan. Verder heeft de Lucalox serie een zeer hoog licht rendement, dit betekent dat de lamp meer energie omzet in licht, vandaar ook het hoge aantal Lumen dat de General Electric Lucalox serie bezit

Werken met de General Electric Lucalox 600 Watt bloeilamp
De General Electric lucalox lamp kan zeer goed gebruikt worden om planten mee te laten afbloeien en om mee voor te groeien. Men dient natuurlijk wel een 600 Watt voorschakelapparaat en een losse reflector te gebruiken in combinatie met deze lamp. Men kan met deze lamp (afhankelijk van de reflector) een effectief oppervlak van ongeveer 105 x105 cm belichten. Houd de lamp de eerste 2 dagen van de teelt zo hoog mogelijk (minimaal 100 cm) van de toppen van de planten verwijderd om zodoende verbranding van de bladeren door de hitte van de lamp te vermijden indien het jonge planten betreft. Jonge planten kunnen deze hitte zeer slecht verdragen. Na deze periode kan men de lamp verlagen tot circa 60 cm van de toppen (afhankelijk van de reflector. Voor het bloeien en voor groeien van planten is deze lamp een goede keuze, de spectrale kleuren zijn optimaal voor de bloei en deze lampen zijn ook zeer betrouwbaar tijdens het opstarten, verder behouden ze relatief lang hun lichtsterkte.

Effectieve levensduur van hoge druk lampen
In principe heeft een hoge druk lamp een gemiddelde levensduur van circa 10.000 branduren, echter dient hierbij wel vermeld te worden dat naarmate de uren verstrijken de licht sterkte ook sterk zal afnemen, na 2500 a 3000 branduren neemt de lichtsterkte significant af, de lampen zijn bijvoorbeeld na 3000 branduren wel nog geschikt om te telen maar de opbrengsten zullen na deze 3000 uren wel significant verminderen. Dit verschil kan oplopen van circa 30% tot wel 50% vermindering! Het dient dan ook aanbeveling om de lampen na een brandduur van circa 3000 uren zeker te vervangen. De kosten die men hiervoor maakt wegen zeer zeker niet op tegen de extra opbrengsten. Als je lampen minder zijn kan je dat zien aan de puntige en/of open toppen, dan ben je dus al opbrengst kwijt. wij adviseren de General Electric Lucalox bloeilamp na 3 oogsten inclusief voorgroei te vervangen.

Tips voor onderhoud van hoge druk lampen
Het onderhoud van een hoge druk lamp is makkelijk, men hoeft deze lampen alleen maar schoon te maken als het glas van de lamp vervuild is, toch adviseren wij ze ook tussen de oogsten door de lamp schoon te maken, ga als volgt te werk: Laat de lamp helemaal afkoelen en wrijf de lamp schoon met een schone, droge en niet statische doek. Indien men de vlekken op de lamp zo niet verwijderd krijgt dan kan men de lamp uit de fitting halen en alleen het glas met een iets vochtige doek afnemen. Gebruik geen schoonmaakmiddel omdat dit een vettig laagje op het glas zal achterlaten dat zal inbranden in het glas als de lamp opstart, hierdoor verlies je alleen maar licht. (als je de lamp echt niet schoon krijgt kun je pure alcohol gebruiken) Wrijf de lamp nu goed droog met een schone doek en draai de lamp terug in de fitting.

Bloeien ja, moeders nee
Deze lamp kan absoluut niet gebruikt worden om moeder planten mee te belichten, de lamp bezit te weinig kleur in het blauwe spectrum hiervoor. Groeiende planten hebben de kleuren in het blauwe spectrum nodig om voldoende bladweefsel te kunnen aanmaken, en bloeiende planten hebben licht in het rode spectrum nodig om voldoende bloemen te kunnen aanmaken. Als je niet langer dan 3 weken wilt voorgroeien is het echt niet nodig een groeilamp te kopen, er zijn genoeg kwekers die een bloeilamp gebruiken om voor te groeien en te bloeien. wil je wel langer voorgroeien of wil je je moederplanten belichten dan raden wij een van onze groeilampen aan.

Reviews

There are no reviews available in your current language
Write a review