Mills Nutrients

PLANTENVOEDING MET EEN INNOVATIEVE TWIST

Mills zet zich met grote toewijding in om de hoogste kwaliteit plantenvoeding op de markt te brengen. Mills word ontwikkeld en geproduceerd in Amsterdam en is geschikt voor de kweek van alle soorten planten. Voor zowel de hobbyist als de professional is Mills, van zaaiing tot oogst de ideale partner.

Mills is het product van tien jaar gedegen onderzoek.  Onze voedingsstoffen worden in zowel laboratoria als in de praktijk getest en zijn ook nu nog constant in ontwikkeling. Het resultaat is een unieke bio-minerale plantenvoedingslijn die voorziet in een complete voeding, een actief bodemleven en een optimale omgeving voor het gewas.

De laatste jaren wordt bij het kweken van gewassen vaak alleen maar gekeken naar de opbrengst in gewicht. De kwaliteit doet er minder toe. Daarnaast wordt er ook geen rekening meer gehouden met de wisselwerking tussen het bodemleven en het gewas. Mills is ontstaan uit de wens om deze trend te doorbreken.

De Mills voedingslijn is overzichtelijk, veelzijdig en makkelijk in gebruik.

Bio-Mineralen
Mills is de enige producent van plantenvoedingsstoffen die een bio-minerale voedingslijn op de markt brengt. Bio-Mineraal betekent dat de meststoffen bestaan uit organische en anorganische bestanddelen. Bij Mills betekent het dat de natuurlijk gecomposteerde dierlijke en plantaardige resten samenwerken met de chemische ingrediënten. Hierdoor hopen de zouten zich niet op, sterft het bodemleven niet uit en scheidt het gewas zijn exudaten (suikers, aminozuren, organische zuren en koolhydraten) uit aan het bodemleven, die er weer organische meststoffen van maakt. Deze kruisbestuiving zorgt voor een optimaal klimaat en levert alle elementen die noodzakelijk zijn voor de groei.


De voordelen? Mills

  • verbetert de opname van voedingsstoffen
  • stimuleert de fotosynthese
  • versterkt celdeling en celstrek
  • optimaliseert het transport van water en voedingsstoffen
  • geeft vitaliteit en verbetert de opbrengst
  • beperkt het gebruik van bestrijdingsmiddelen
  • levert essentiële sporenelementen