BN P 20% Fosfor 1ltr

Minerale fosfor meststof

BN P 20% Fosfor 1ltr
26.95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeV224b
11,5
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Fosfor is van oudsher bekend als activator van wortelactiviteit en bloeibereidheid van elke plant. Ook komt fosfor voor als bestandsdeel van de celmembramen en is het een moleculaire bouwsteen van de energiedragers ATP en ADP en het DNA. Fosfor zorgt verder voor een goede stofwisseling van suikers en de vorming van enzymen.

Een fosfor gebrek uit zich in een achterblijvende groei en een paarse verkleuring van de hoofdnerven aan de onderkant van het blad en paarse stengels door een anthocyaanophoping. Fosfor overmaat uit zich in een slecht groeiende plant met een geïnduceerd zink gebrek. Het probleem is altijd geweest om een fosforvorm toe te dienen met een absolute en zeer snelle opneembaarheid zonder schadelijke bijwerkingen. BN P 20 % is snel opneembaar, en heeft geen bijwerkingen. BN P 20 % is ballast- en chloorvrij. Een dosering van 1:1000 verhoogt het P cijfer met 3,5 mmol.

BN P 20% DOSERING:
Als extra om wortelvorming en/of bloeibereidheid te stimuleren 25-100 ml. per100 liter voedingsoplossing. Let op: een te hoge dosering kan de opname van de andere voedingsstoffen beïnvloeden.

Andere kopers van dit artikel kochten ook

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review