De Sjop Online

Aqualogic Sproeimix 0,25 bladvoeding

Voedingen

Aqualogic Sproeimix 0,25 bladvoeding
10.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode20672
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De snelste en meest effectieve manier om planten te bemesten is door ze te benevelen met een lichte voedingsoplossing. De kans op overbemesting is door het toedienen van bladvoeding minimaal. Planten nemen niet alleen voeding op met hun wortels, ook met hun bladeren. Met hun huidmondjes nemen ze de hormonen, elementen en enzymen op. Maar vooral ook voedingsstoffen die niet mobiel zijn zoals bijvoorbeeld calcium. In Canada groeit een reuze den die vrijwel uitsluitend op deze wijze aan zijn voeding komt. De dennen groeien aan de kust en vangen de in de mist opgeloste voedingsstoffen op. Deze bomen worden enorme reuzen van vele tientallen meters hoog !

Ook de hennepplant is gebaat bij bladvoeding, de voedingsstoffen worden direct opgenomen. Eventuele voedingstekorten worden snel gecorrigeerd . Veel gebruikte meststoffen voor het toedienen van bladvoeding zijn: visemulsie, zeewierextracten, guano en kruidenaftreksels, en natuurlijk de direct opneembare zeer zuivere voedingselementen. Wel is het het best om de plant na een paar uren (en dus niet de volgende dag ) af te spoelen met schoon water met daarin eventueel een snufje bitterzout. Of met regenwater, dat verdient verruit de voorkeur. Ook bij het aanmaken van de bladvoeding verdient regenwater de voorkeur.

Er wordt wel eens beweerd dat door het toedienen van bladvoeding de opname via de wortels verlaagd wordt, maar dat is absoluut niet waar. Bladvoeding versterkt juist de opname via de wortels. Geef elke dag bladvoeding maar alleen als de lampen net aangaan. Dat heeft een paar belangrijke voordelen. Er zijn stoffen die lage tot zeer lage transportsnelheid hebben in de plant. Daarbij moet je denken aan: Calcium en magnesium en vooral ijzer.

Als de lampen aangaan moeten de planten meteen op volle toeren werken en zouden ze wel eens een gevoelige klap kunnen krijgen doordat ze de transpiratiestroom niet meteen op gang hebben.. Door de planten te besproeien verhoog je de luchtvochtigheid en kunnen de planten hun transpiratiestroom aanpassen aan het felle licht. Bovendien openen de stomata zich maximaal en kan de plant beter ademen.

Vergelijk dit maar met de natuur. De zon gaat langzaam op en s'ochtends bedekken dauwdruppels de bladeren.

Planten scheiden via de stomata afvalstoffen uit . In de buitenlucht worden deze met een regenbuitje weggespoeld. Binnen moet je zelf je regenbuitje maken. Maar als je niets doet verstoppen deze afvalstoffen de stomata. Dit uitscheiden van zouten heet secretie.

Vaak wordt er beweerd dat je bloeiende planten niet mag bespuiten omdat dat schimmel zou bevorderen. Dat is maar ten dele waar. In tropische landen kan het behoorlijk hozen. Ook tijdens de bloei ! En wat dacht je van ochtenddauw ? Planten beschermen zich tegen de regen door de aanmaak van hars. Binnen kan je de aanmaak van hars sterk bevorderen door elke dag als de lampen aangaan de planten licht te benevelen met een schimmelwerend kruidenaftreksel van heermoes en knoflook. Knoflook is een zeer sterk bacterie en schimmeldodend middel. Heermoes heeft door het hoge kiezelgehalte een bladversterkend effect.(dit kun je wel ruiken dus pas op!!)

Er zijn nog een paar details waar je op moet letten. Het water mag niet te warm zijn. In de natuur komt warme regen niet voor. Ongeveer 18 graden is de beste tempratuur. Daarnaast moet de ph-waarde zijn afgesteld op waarde 6.5. Dit is belangrijk omdat de vrouwelijke planten een licht zurige sapstroom hebben. Je weet misschien wel van je scheikunde-lessen wat er gebeurd als je een zuur met een base laat reageren, inderdaad, er ontstaan zouten.
Verder is het belangrijk dat je zowel de onderkant als de bovenkant van het blad besproeid. Hiervoor zijn speciale pompen met spuitlans en draaibare sproeier te verkrijgen.

Dus sproeimix is een belangrijke aanvulling zijn op ieder bestaand systeem!!

Reviews

Aantal reviews: 0
Gemiddelde beoordeling: sterren Schrijf een review
Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal