Spectrabox UFO 100

Spectrabox UFO 100
154.45 *Prices include VAT
Article codeL401--U100
0 star(s) in 0 review(s) Write a review

Spectrabox UFO 100
De nieuwe Spectrabox UFO 100 is een zeer krachtige LED kweeklamp, met een LED efficiënte van maar liefst 2,8 µmol/W! Daarnaast is de Spectrabox UFO geheel waterdicht, 100% geluidloos en voorzien van 3 jaar volledige garantie.
Top kwaliteit voor een betaalbare prijs!

Eigenschappen Spectrabox UFO 100:
✔ 100% stil
✔ IP66 waterproof
✔ 0 - 100% dimbaar (Dimmer niet inbegrepen)
✔ LED efficiëntie 2,8 µmol/W | 100 Watt stroomverbruik

Dimbaar Passief gekoeld Waterdicht



SPECTRABOX UFO | 100W LED KWEEKLAMP
De Spectrabox UFO van Led Flower Growlights (LFG) is een energiezuinig, duurzaam en brandveilig belichtingssysteem voor de binnenteelt.

High efficacy LEDs
De Spectrabox UFO is uitgerust met high efficacy LEDs met een gewogen efficiëntie van 2,8 μmol/J. Door toepassing van gerenomeerde Sosen LED Drivers en een hoogwaardige lens wordt een systeem-efficiëntie bereikt van maar liefst 2,4 μmol/J! Hiermee behoort de Spectrabox UFO tot de krachtigste in zijn klasse.

Optische lenzen
De Spectrabox UFO Serie is uitgerust met 120° lenzen (90° optioneel) waarmee zowel een brede afstraling als een krachtige dieptestraling wordt gerealiseerd. Hierdoor worden ook de onderste buds optimaal belicht, ook bij langere gewassen! Daarnaast is het volledige plantspectrum al actief op een afstand van 100mm, waardoor tot vlak boven het gewas worden belicht, ideaal voor het belichten in kweektenten.

Bij veel LED kweeklampen dient de afstand tussen lamp en gewas minimaal 25 cm te zijn voordat alle lichtkleuren van de afzonderlijke LEDs mixen en er dus een volledig lichtspectrum is.
Het grote voordeel van vlak boven het gewas kunnen belichten is de enorme toename van de lichtkracht. De lichtintensiteit neemt namelijk kwadratisch toe met de afstand, dus wanneer de afstand wordt verkleint van 30cm naar 15cm, krijgen planten viermaal zoveel licht!
Let op; hoe krachtiger het licht, hoe meer CO2 planten nodig hebben!

0 - 100% Dimbaar
De Spectrabox UFO is uitgevoerd met een 0 - 100% dim aansturing. Een eenvoudige LED Dimmer wordt optioneel aangeboden.  Ook kan de Spectrabox UFO met PWM / 0-10V LED Controllers worden aangestuurd.

Met een dimmer kan de lichtintensiteit worden afgestemd op de behoefte van planten in elke fase van de belichtingscyclus. Gedurende de groei hebben planten minder licht nodig, waardoor met een dimmer stroom kan worden bespaard.
Zonder dimmer (dus op vol vermogen) heeft de Spectrabox UFO gedurende de groeiperiode een 40 - 50% grotere 'footprint' dan tijdens de bloeiperiode.

100% geluidloos
In tegenstelling tot standaard LED kweeklampen is de Spectrabox UFO geheel stil. De LEDs worden passief gekoeld door het aluminium frame en hoeven daarom dus niet actief gekoeld te worden door ventilatoren. Daarnaast verbruiken ventilatoren stroom, waardoor de Spectrabox UFO nog zuiniger in gebruik is.

Een bijkomend voordeel is dat de Spectrabox UFO door afwezigheid van ventilatoren geen onderhoud vergt! Ventilatoren trekken stof aan en dienen regelmatig te worden gecontroleerd en zonodig worden gereinigd. Daarnaast gaan draaiende delen, als ventilatoren, niet zolang mee als LEDs en zullen dus eens vervangen dienen te worden.

Waterdichte behuizing
De Spectrabox UFO is geheel waterdicht uitgevoerd met hoge waterproof waarde van IP66. Door zijn stevige aluminium behuizing is de Spectrabox UFO zeer degelijk en robuust! En natuurlijk is een Spectrabox uitgevoerd in de gele huiskleur, waaraan deze al sinds jaar en dag te herkennen is.

Bekijk grote afbeelding: Spectrabox UFO

Garantie
Door toepassing van hoogwaardige onderdelen en de degelijke waterdichte behuizing is een zeer lange levensduur gewaarborgd, zelfs onder de vaak zware kweekomstandigheden. Hierdoor is de Spectrabox UFO 100 voorzien van 3 jaar volledige garantie.

Emerson effect
Het lichtspectrum van de Spectrabox UFO heeft een Emerson Enhancement Rood/Verrood verhouding. Het effect hiervan is dat de mate van fotosynthese niet enkel de optelsom is van de 660nm + 730nm fotosynthesereacties. Echter, de combinatie van de 2 reacties genereert een biologische senergie respons die groter is dan de optelsom van beide reacties afzonderlijk (bekijk grafiek). Door het gebalanceerde lichtspectrum zullen planten zich natuurgetrouw ontwikkelen, wat bijdraagt tot een optimalisatie van de oogst, zowel kwalitatief als kwantitatief!

Spectrabox service

✔ 30 dagen zichttermijn
✔ Gratis verzending
✔ Gratis retour


Producttype        LED Kweeklampen

ijzonderheden                Dimbaar, Passief gekoeld, Waterdicht
Vermogen                200,0
Model                        SBU100
Koeling                        Passief gekoeld
Toepassing                Groei & Bloei, Bloei, Groei
Stroomverbruik                100 Watt
PAR photon flux                LED efficiëntie 2,8 μmol/J
Optische lens                120° standaard | 90° optioneel
Belichtbaar oppervlak        0.30 > 0.80 m2
Merk                        Led Flower Growlights
LED diode                Seoul / Samsung 3030
Hoogte boven het gewas        > 100mm
Gewicht                        2,5 Kg
Conditie                        Nieuw
Afmetingen                Ø 260x140 mm
Timer                        Nee
Garantie                3 jaar
App control                Nee
Afstandsbediening        Nee

Reviews

There are no reviews available in your current language
Write a review