Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1

Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1
Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1
Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1
Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1
Automatisch bewateringssysteem Bonanza 0,35m2 3in1
269.95 *Prices include VAT
Article code1180 .1184
234
0 star(s) in 0 review(s) Write a review
Automatisch bewateringssysteem
Je hebt altijd al graag met een automatisch bewateringssysteem willen werken maar weet niet echt welke methode het beste voor jou werkt?
Met dit systeem kun je zowel je planten in potten met aarde, cocos of helemaal zonder een medium kweken.

Het systeem is namelijk op 3 manieren inzetbaar:

– als druppelirrigatiesysteem door gebruik te maken van de vierarmige druppelspin en digitale tijdklok voor het instellen van het gewenste aantal druppelmomenten.
– als eb & vloedsysteem waarbij de tray waarop je planten staan op gezette tijden volgepompt wordt met een laagje water (vloed) en daarna weer leegloopt (eb).
– en als laatste mogelijkheid is het systeem wanneer de deksel met de 5 plantgaten op de growtray wordt geplaatst te gebruiken als Flow Hydroponics systeem.

Past in G-kit Bonanza 0,35 m2 Maar ook in bvb een 60x60 kweektent
Voor onze Bonanza en Wing kweekkasten zijn er op maat gemaakte systemen. Dit automatische bewateringssysteem is speciaal gemaakt voor de Bonanza 0,35-m2 modellen.
In het kweeksysteem  is plaats voor 4 a 5 planten.


1. Drip irrigation
Een druppelirrigatiesysteem is erg handig wanneer je slechts een paar grotere planten in potten met aarde kweekt. De planten krijgen van boven water.
Bij gebruik als druppelirrigatiesysteem is de toevoerpomp verbonden met een systeem van druppelaars. Wanneer de pomp door een meegeleverde tijdklok wordt ingeschakeld wordt water met voeding naar iedere individuele plant op de lekbak gepompt. Water wat onder uit de potten lekt loopt terug naar het reservoir.
Een veilig gesloten systeem zonder kans op lekkages.

2. Eb & flow irrigation
Bij gebruik als eb & vloedsysteem wordt de toevoerpomp verbonden met de onderkant van de lekbak waarop de planten in potten staan.
Wanneer de pomp wordt ingeschakeld door een tijdklok wordt er een  laagje water met voeding in de lekbak gepompt. Wanneer de pomp weer uitschakelt stroomt het water door de zwaartekracht terug naar het waterreservoir onder de tafel. De afwateringsgootjes in de lekbak zorgen dat deze na iedere waterbeurt mooi droog valt en de planten niet met hun voeten in een plas water staan.
De planten nemen via de gaten in de bodem van de pot het water op.

3. Hydro grow system
Hydroponics betekent “kweken van planten in water.” Alle noodzakelijke voedingsstoffen worden aan het water toegevoegd. Er komt geen medium aan te pas. Dus geen gesleep meer met zakken aarde.
Bij gebruik als hydroponics kweeksysteem wordt de deksel op de lekbak geplaatst. In de deksel zitten gaten waarin de planten in mandjes (netcups) worden geplaatst.
Vanuit het watervat wordt 24 uur per dag water met voeding in de lekbak gepompt. Wanneer er een laagje van 4 cm water in de lekbak staat loopt het overtollige water via een overloop terug naar het watervat onder de tafel.
Bij deze kweekmethode hangen de wortels van de planten in een continue circulerende stroom van zuurstofrijk water met voeding.

Een dergelijk hydro kweeksysteem wordt een “shallow water culture system” genoemd. Deze systemen zijn extreem zuinig met water en erg gebruiksvriendelijk. Tijdens de kweek hoef je alleen het waterniveau in het watervat op peil te houden en de gepaste hoeveelheid voeding bij te mengen. Het gebruik van een PH/EC combimeter is hierbij wel noodzakelijk om de juiste hoeveelheid voeding en zuurgraad te kunnen bepalen.
Wanneer je het watervat tussen twee oogsten wilt reinigen kun je deze eenvoudig loskoppelen van de lekbak en uit de kast nemen.

Tijdens de kweek  zelf hoeft dit niet en volstaat het aanvullen met water en voeding.
Het watervat is via de onderste deur van de kast met een gieter eenvoudig bij te vullen.

Een van de grote voordelen van deze systemen is dat je je planten zeer nauwkeurig voeding toe kunt dienen en zo dus meer controle over hun groei en bloei hebt.
Een kortere kweekcyclus met hogere opbrengsten is het gevolg van een constante (7×24) voedingsopname door de wortels rechtstreeks uit het water.
Een extra voordeel is dat planten gekweekt in een hydroponics kweeksysteem vaak gezonder zijn.

Veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën broeden vaak in potgrond.
Omdat er geen grond in dit systeem aan te pas komt zullen je planten ook minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. .
Het 3 in 1 kweeksysteem is een gesloten en veilig systeem zonder risico op lekkages. In de lekbak staat nooit meer water dan de inhoud van het watervat.
Dus wanneer de pomp om een of andere reden stopt kan het terugstromende water nooit het watervat overstromen.
Omdat het een gesloten systeem is valt er geen licht op het water en hoef je dus ook niet bang te zijn voor algengroei in het water.

Reviews

There are no reviews available in your current language
Write a review