Blumat

De Tropf Blumat bestaat uit een keramische sensor plus gietknop met een membraam dat door onderdruk beweegt.Deze sensor wordt ca 8-10 cm in de kluit gestokken.  De onderdruk ontstaat als de kluit droger wordt, en het membraam naar beneden getrokken wordt, de watertoevoer opent en het verbruikte vocht door de 3 mm dikke flexibele slang weer aanvult tot de ingestelde waarde. Voor diepe potten is er ook de maxi blumat die diep in de pot meet. Deze geeft minder vaak water, maar dan wel intenser.

Door middel van een stelschroef kunt U vochtigheidsgraad van de kluit instellen.  Zelfs het over-   winteren van kuipplanten gaat goed, door het druppelpunt dichter bij de blumat te zetten waardoor deze eerder sluit en dus minder water geeft. Via blumat kunt U nu ook voeding met het water meegeven, zodat ook deze doseerbaar is en U altijd naar wens méér of minder kunt geven. Onze voeding bevat echt alles wat een kuipplant nodig heeft.

Ook is het mogelijk het bewaterings-gebied uit te breiden met verdeeldruppellaars. Ook deze zijn instelbaar. Als voeding mee wordt gegeven of het water bijv veel kalk bevat dienen deze wel onderhouden te worden.

De voordelen van de tropf blumat zijn: Altijd de juiste dosering water, de juiste omgevingstemperatuur, zeer zuinig waterverbruik, betere plant conditie geen gesleep met water meer, op vakantie zonder iemand lastig te vallen om de planten water te geven, aan te sluiten op regenton of waterleiding. Het grote voordeel is de individuele aanpassing voor elke plant apart. De tropf blumat is zeer geschikt voor de bewatering van kuipplanten, bloembakken, dakterassen, hanging baskets, kas of wintertuin. Nu is het ook mogelijk automatisch voeding te doseren op professionele wijze.